IT

IT

Kezdő programozó tanfolyam játékfejlesztéssel - 1. óra

2018. április 05. - zsofiam123

Jelenleg a BeCube kezdő (Python programnyelvben) programozó tanfolyamára járok. Bővebb információ az alábbi honlapon található:

https://www.becube.hu/tanfolyamok

Tegnap volt az első órám. Elég egyszerű volt, a programozás elvi alapjait tanultuk, és a végén néhány gyakorlófeladatot végeztünk el, ami akár egy játék kezdete is lehetne.

Tetszik benne az, hogy óra előtt elküldték az anyagot (pdf) e-mailban, amiből fel lehetett előre készülni, és nem is ártott! Mert nekem kb. fél órámba telt telepíteni a PyCharm nevű programozó környezetet, és addig nem is tudtam az órán elhangzottakra figyelni.

Órán egyébként a Python legfrissebb verzióját telepítettük, akinek esetleg egy korábban kiküldött e-mailben leírt instrukciók alapján ez nem sikerült. Illetve az IDLE-t (fejlesztőkörnyezet!), akinek még nem volt fenn a gépén. Majd kiderült, hogy a PyCharm-ot is telepíteni kell, és végül ebben is dolgoztunk az órán. Az én gépemen Linux operációs rendszer van, ezért különleges esetnek számítok.

Felsorolásszerűen, miről esett szó az első alkalommal: ki miért van itt, Marcus 'Notch' Persson háza, print ("Helló világ!) - megírtuk első Python programunkat, hibákat vétettünk, hogy lássuk, mit reagál rá a program, változókat vezettünk be, különböző értékeket adtunk nekik, műveleteket végeztünk velük, egy 'összesküvés'-es példa segítségével ráláthattunk az absztrakt gondolkodásmódra, amire a későbbiekben szükségünk lesz. Mindez elég egyszerűnek tűnt, mégis úgy érzem, nagy hatással volt a gondolkodásmódomra. Másnap reggel mobilomon a Wood Block Puzzle-lel játszva azon kezdtem el gondolkozni, vajon hogyan írták ezt a játékot a fejlesztők, milyen parancsok vannak benne, és hogy milyen jó lesz, hogy a tanfolyam végére én is képes leszek majd ilyeneket írni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igytanulokprogramozni.blog.hu/api/trackback/id/tr7813783496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása